0

Braškių pyragas: vasaros skonis kiekviename kąsnyje

Šis pyragas jau seniai labai populiarus įvairiose pasaulio šalyse.

Skanus trapios tešlos, sultingų prinokusių braškių ir švelnios varškės derinys nepaliks abejingų.

Ruošiant reikia paimti 24-26 cm skersmens kepimo formą.

Braškių pyragas

Pyragas su braškėmis ir varške

Ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 200 g kvietinių miltų
  • 100 g minkšto sviesto
  • 0,5 puodelio cukraus
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas šalto vandens

Tešlos paruošimas:

Įdėkite (minkštą) sviestą, bet jo neištirpinkite. Tada sumaišykite sviestą su cukraus pudra, suberkite miltus ir druską ir išmaišykite iki trupinių. Įpilkite šalto vandens (jei reikia, galite įpilti daugiau nei šaukštą vandens) ir iš tešlos suformuokite vientisą gumulą.

Paruoštą tešlą perkelkite į skardą, atsargiai paskirstydami ją ant dugno ir šonų. Nepamirškite tešlą tvirtai prispausti. Kai tešla tolygiai pasiskirstys, įdėkite ją į šaldiklį 10-15 minučių.

Kai tešla bus atšaldyta, išimkite ją ir keliose vietose subadykite šakute. Pusvalandžiui pašaukite į iki 180˚C įkaitintą orkaitę. Per šį laiką pyragas įgaus gražią auksinę spalvą. Jei kepant tešla ima kilti, ją reikia šaukštu įspausti į skardą. Iškepusį, paruoštą, parudavusį pyragą išimkite ir atvėsinkite neišimdami iš skardos.

Braškių pyragas

Įdaras:

  • Įdaras: 250 g varškės (varškės 0-5 proc. riebumo).
  • ¼ puodelio granuliuoto cukraus
  • 800 g braškių (jei braškės nedidelės, galite palikti sveikas)
  • vienas valgomasis šaukštas džiovintų braškių želė
  • ¼ puodelio vandens

Dabar laikas paruošti varškės įdarą.

Pirmiausia varškę sumaišykite su cukrumi iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų, ir užtepkite ant pyrago. Nuplaukite braškes ir perpjaukite pusiau - jei braškės mažos, galite palikti sveikas. Vaisius išdėliokite ant varškės ratu, pradėdami nuo išorinio perimetro.

Paimkite atskirą indą ir sausą braškių želė atskieskite trupučiu vandens. Pastatykite ant silpnos ugnies ir beveik užvirinkite. Tada atvėsinkite, želė turėtų sutirštėti. Silikoniniu virtuviniu šepetėliu užtepkite braškių želė ant kiekvienos uogos.

Dėkite pyragą į šaldytuvą 1-6 valandoms. Prieš patiekdami pyragą išimkite iš skardos.

Mėgaukitės!

Paskelbtas: 20 gegužės mėn. 2024
Rodomas: 282
(Balsai: 1, Įvertinimai: 5.0)
Palikite atsiliepimą
Nuomonė
Pridėti vieną ar daugiau failų
    mc visa dhl dpd