Avokadų ir graikinių riešutų gausu, todėl tikrai neliksite alkani. Salotos puikiai tinka prie
vištienos, keptos lašišos ir sumuštinių. Jas galima patiekti ir kaip garnyrą, ir kaip pagrindinį patiekalą.
Pagrindinės sudedamosios dalys:
-
Špinatai (švieži) - 100 g;
-
svogūnas (raudonasis) - 1 vnt;
-
braškės - 200 g;
-
obuolių sidro acto - 2 valgomieji šaukštai;
-
¼ avokado;
-
susmulkinti graikiniai riešutai - 2 valgomieji šaukštai.
Kaip pasiruošti:
Supjaustykite braškes griežinėliais. Ketvirtadalį avokado supjaustykite griežinėliais, o svogūną - pusžiedžiais.
Giliame dubenyje sumaišykite braškes, špinatus ir actą. Salotas užpilkite citrinos sultimis. Ant viršaus išdėliokite avokado griežinėlius ir riešutus.
Mėgaukitės!